Топ теми

Дирекция “Миграция” удари с нова глоба украинката Татяна! Майка и дъщеря се борят за хуманитарен статут в Гърмен

Няколко седмици след като украинката Татяна Кондратюк окончателно спечели съдебната битка с Държавната агенция за бежанците, се сдоби с нова глоба в размер на 100 лева. Санкцията й е мотивирана с факта, че младата жена и дъщеря й не са спазили заповед и не са напуснали страната през ноември миналата година. Наложена е от дирекция „Миграция“ към ОД на МВР – Благоевград. Това съобщи пред „Струма“ съпругът на Татяна – Алексей Науменко.

По думите му Районен съд – Благоевград е отменил предишното наказателно постановление. А сегашното идва седем месеца след като е било издадено. Категоричен е, че ако от дирекцията не променят решението си, семейството ще търси правата си в съда.

„Постановление е издадено още през ноември миналата година, а е връчено едва в понеделник. И всичко това въпреки решението на Административен съд, че Татяна се намира в страната на законно основание, а Районен съд – Благоевград е отменил предишното наказателно постановление“, коментира Науменко.

Според него върху съпругата му се оказва психически тормоз.

Припомняме, че в началото на месец април 40-годишната Татяна и 15-годишната й дъщеря спечелиха делата срещу ДАБ, след като от агенцията отказаха за втори път да им предоставят хуманитарен статут. Административен съд – София реши, че от там трябва веднага да започнат процедура за даване на такъв. Двете живеят в Гърмен от края на 2014 година и оттогава се борят за убежище в страната.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *