Диригентът на мъжкия хор в Дупница Таня Камбурова на мастър клас в Италия при вокалния педагог от „Х фактор” Шерил Портър

С много летни положителни емоции се върна от слънчева Италия диригентът на мъжки хор „Свети Иван Рилски“ – Дупница и ръководител на вокална формация „Арт Поп“ Таня Камбурова. А поводът да посети Италия е записването й в мастър клас при една от най-добрите вокални педагожки Шерил Портър.

„Преди една година се записах за мастър класа при Шерил Портър. Тъй като тя обикаля целия свят, за да преподава, за мен беше най-удобно да се включа в класа й в Италия. На 25 юни заминах заедно с Цветислава Кръстева, която е юрист и една от най-добрите ми приятелки. Кацнахме в Милано, след което с влак се придвижихме до Виченца. На следващия ден си бяхме организирали екскурзия до Венеция. Във Венеция беше много горещо. Возихме се на корабче по канала. Изключително много туристи от цял свят.

На 28 юни от 15.00 часа ми беше срещата с Шерил Портър, която е вокален педагог в „Х фактор” – Италия. Прекрасна певица. Много ми хареса. Беше невероятно, че имах възможност да работя с нея. В профила си на личната си страница тя писа за мен на чист български: „България в сърцето“.

След урока на следващия ден посетихме Верона, бяхме в къщата на Жулиета. Там си написах пожелание за любов. Разходките из малките традиционни улички на Верона са уникални. Пихме кафе, ядохме пица… След това се разходихме във Виченца. Неочаквано много живот и млади хора в центъра на този град. Прекрасна е Италия.

През 2016 г. именно там на Международния хоров фестивал във Флоренция спечелихме 1-о място с мъжки хор „Св. Иван Рилски“ – Дупница”, разказа за вестник „Струма“ Таня Камбурова.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *