HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ДИСКРИМИНАЦИЯ ПОД ПАГОН! Командированите в Банско полицаи негодуват: 13 колеги ползват екстри и храна в хотел, останалите спят в управлението и се хранят „на терен”

Полицаи от Пиринско, командировани в Банско за зимния сезон, се оплакаха, че са дискриминирани – една част били настанени в хотели, а друга – в пригодените за спане стаи в полицейското управление.

13 от общо 38 командировани служители се ползват от екстрите нощувка в хотел и хранене, както и 20 лв. дневни. На останалите 25-има полицаи, които са разквартировани на двата етажа в РУП – Банско, им указали в кой хотел да ходят да се хранят, но пари за дневни не им дали. Най- големият проблем е именно храната, тъй като автопатрулите, които по 12 часа мръзнат на студа, няма как да отидат до хотела и да седнат на маса като бели хора да ядат, тъй като им е забранено да се отклоняват от поста си. Те получават на място на „терен” храна, която вече била изстинала. Полицаите са повдигнали въпроса пред началника на РУП – Банско, който им казал да не правят бунт, а да си изпълняват задълженията. Полицаите са информирали за проблема ръководството на най- големия синдикат – СФСМВР, в писмен сигнал, под който се подписали.

Според източници на „Струма“ случаят вече е станал известен на политическото ръководство на МВР, което се е ангажирало да вземе мерки за  преодоляване на неравностойното положение, в което са поставени командированите полицаи от Благоевград, Сандански, Гоце Делчев и др. Командировките в Банско са по 15 дни и в сравнение с тези по българо-турската граница са далеч по-поносими, коментираха полицаи. С тази разлика, че когато си 12 часа нонстоп автопатрул на пътя в зимен курорт, няма къде да ползваш дори и тоалетна. Ситуацията е скандална и тези обстоятелства би трябвало да бъдат предвидени от началниците на командированите полицаи, които, за разлика от служителите на терен, са на топло, освен в случаите, когато инспектират.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *