Дистанционно обучение за учениците от 6-ти до 12-ти клас и в София

Учениците от 6 и 7 клас в София преминават в обучение от разстояние в електронна среда. Мярката се въвежда от петък, 13 ноември и се предвижда да остане в сила до 27 ноември. На директорите на училища се препоръчва при повишаване на броя на заболелите учебният процес да преминава в електронна среда и за други класове.

Въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап също продължава до 27 ноември, включително. Това реши на днешното си заседание Софийският щаб за борба с коронавируса, предава NOVA.

Kакто struma.bg писа, след взети решения на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса на територията на област Благоевград, съобразени с променящата се епидемична обстановка на територията на областта, тенденцията на повишаване броя на диагностицираните с COVID-19 и на нуждаещите се от хоспитализация, както и завишения брой на заразени учители и ученици, от утре 12.11.2020 г. учебните заведения на територията на община Благоевград също преминават към обучение от разстояние в електронна среда на всички ученици от 6 –ти до 12-ти клас за периода от 12.11.2020 г. до 22.11.2020 г. За учениците от 1 до 5 клас директорите взимат решение съобразно конкретната обстановка в училищата на територията на община Благоевград и съгласно Заповед РД09-2924/26.10.2020 г. на министъра на образованието и науката.

Към момента 49 столични училища са преминали в обучение от разстояние. Заболелите и карантинирани ученици са 6265, а карантинираните учители и възпитатели – 780.

Остава в сила за още две седмици забраната за работа на нощните заведения – барове, клубове и дискотеки, както и въведеният вечерен час за работа на местата за хранене и кафенетата – до 23.30 ч.

Удължава се и периода, в който лица под 18-годишна възраст не могат да посещават сами моловете.

Гражданите над 65 години пък ще се възползват от „зелените коридори“ в хранителните магазини в интервала между 8.00 и 10.00 ч.

Продължават проверките на СДВР, ЦГМ, Общинска полиция и Столичният инспекторат за спазване на мерките в градския транспорт и търговските обекти. Отчита се, че все повече хора носят маски и спазват дистанция на обществени места. От началото на месеца екипите на СДВР са проверили 6656 карантинирани лица. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *