Длъжниците от Д. Дряново опипват почвата за завръщане на футболната карта след нулев сезон

Длъжниците от „Спартак 2004“ /Д. Дряново/ опипват почвата в желанието си да се върнат на футболната карта след миналия сезон, който се оказа нулев за клуба. Както е известно, отборът на гърменското село напусна при 0:6 още през първото полувреме у дома срещу „Единство 2005“ /Дъбница/ през пролетта на 2017 г. по нареждане на местния кмет Ваит Моллахасанов. Прибързаната постъпка донесе на долнодряновци глоба 1000 лева, служебно поражение с 0:9 и изваждане от V ниво на пиринската бундеслига. Освен това те ще стартират с минус 6 точки при евентуално завръщане. Преди няколко дни ръководството на спартаковци изяви готовност да картотекира мъжки тим, ала председателят на Областния съвет на БФС – Благоевград Александър Кабзималски контрира, че първо трябва да погасят санкцията си.

„Чухме се по телефона, засега нищо повече. Хората имат желание пак да играят, но няма как тотално да им опростим санкциите. Междувременно глобата на „Спартак 2004“ бе намалена на 500 лв., отнемането на 6-те точки обаче остава, ако все пак решат да участват. В момента продължава картотекирането на отборите. Направили сме график за удобство на клубовете и ги призоваваме за по-голяма активност, за да не се получава струпване в края на месеца. Често ме питат кога ще бъде готова програмата. Надявам се в началото на септември. Ясно е, че докато окончателно не изясним участниците, сме с вързани ръце. Няма да правим програми по 10 пъти, а и групата не е само една”, коментира Ал. Кабзималски.

Очаква се след едногодишна пауза в пиринската бундеслига да се завърне отборът на благоевградското село Рилци. Другите нови имена са „Пирин 1912“ /ГД/, Добринище, Градешница, Огняново, Туховища и Краище.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *