Днес на ГКПП – Кулата! Гърция предаде Йоско Костинбродския на българските власти

Гърция предаде издирвания Йосиф Йосифов, известен като Йоско Костинбродския, на българските съдебни власти. Това стана днес сутринта на ГКПП „Кулата”. Оттам Йосифове конвоиран до затвора в София.

Йосиф Йосифов беше задържан с Европейска заповед за арест. Тя бе издадена от Специализираната прокуратура през юни 2020 г. с цел той да изтърпи у нас наказание от 4 години лишаване от свобода. 

На 22 юни състав на ВКС потвърди присъда на Йосифов по дело на Специализирания наказателен съд, с която той е осъден на 1 г. лишаване от свобода за изнудване и се привежда в изпълнение 3-годишна условна присъда, наложена по-рано от Софийския районен съд за противозаконно отнемане на товарен автомобил, в рамките на чийто изпитателния срок е извършил ново престъпление.

В изпълнение на издадената от Специализираната прокуратура Европейска заповед за арест, на 22 юли 2020 г. Апелативният съд в град Корфу постанови задържаният в Гърция беглец от правосъдието да бъде предаден на българските съдебни власти. Изпълнението на това решение съдът отложи, докато Йосифов изтърпи присъда от 40 месеца лишаване от свобода за незаконно притежаване на оръжие, наложена му от 3-членен състав на Първи наказателен съд в Солун на 08 октомври 2014 г.

Според решението на Апелативния съд в Корфу 40-месечната присъда може да бъде преобразувана в 5 евро на ден от наложеното наказание, като до окончателното произнасяне по нея осъденият остава с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предаването на задържания 51-годишен български гражданин и превеждането му в Софийския затвор са извършени при стриктно спазване на противоепидемичните мерки срещу COVID-19.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *