HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Днес: Обявяват кой влиза в кабинета „Борисов 3”

Днес официално трябва да стане ясен състава на кабинета „Борисов 3”. Вчера бяха финалните разговори между коалиционните партньори ГЕРБ и Обединените патриоти.

Бившият председател на парламента Цецка Цачева вероятно ще оглави правосъдното

Бившият председател на парламента Цецка Цачева вероятно ще оглави правосъдното министерство, а Екатерина Захариева – външното.

По неофициална информация Лиляна Павлова ще поеме вицепремиерски пост и ресора на Деница Златева, свързан с подготовката на предстоящото българско председателство на ЕС, а регионалното министерство ще бъде дадено на друг.

Голяма е вероятността Обединените патриоти получават военното министерство в лицето на ВМРО и неговия лидер Красимир Каракачанов, икономиката също е в тяхната квота и е за шефа на Агенцията за приватизация Емил Караниколов, а екологията за шефа на Института за дясна политика Нено Димов.

Предстои да стане ясно дали  Валери Симеонов ще стане вицепремиер.

На прощаване

Днес ще се проведе последното заседание на кабинета Герджиков, съобщава btv. Една от точките на заседанието е промяната на таксите за Агенцията по вписванията. Намаляването им е личен ангажимент на Огнян Герджиков, който  в началото на мандата обеща те да бъдат променени, за да не функционират като скрити данъци.

Днес се очаква по ресори, всички министерства да качат официално на интернет страниците си отчетите за свършената работа през изминалите близо три месеца.

Вчера служебният премиер си постави оценка 4, но по четирибалната система.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *