Днес погребват прегазения от брат си Явор

Днес в 13 часа е погребението на 13-годишния Явор, който бе прегазен от брат си с трактор в нощта срещу понеделник в романското село Камено поле, научи агенция BulNews. В момента тече подготовка за изпращането на детето в последния му земен път, като пред дома на почерненото семейство са се събрали десетки хора. Близките чакат тялото на Явор всеки момент да бъде докарано в селото. Припомняме, че 13-годишното дете бе прегазено с трактор от 38-годишния си брат Мирослав в парк накрай селото.

След инцидента той бе задържан в районното управление в Роман, но вече е на свобода. По случая тече разследване. Именно най-големият брат отгледал Явор от бебе. Бащата на 5-те деца се споминал преди 12 години, когато Явор бил още пеленаче. След инцидента Мирослав не бил на себе си и постоянно повтарял, че е виновен за смъртта на брат си и от мъка ще сложи край на живота си. „Незнам какво стана в тъмницата. Не можах да го предпазя. Аз пребих брат си“, повтарял Мирослав.

Според хората в селото семейството е грамотно, но тъне в нищета. Децата са трудолюбиви и помагат на възрастните хора за някой лев за семейния бюджет, защото често оставали без електричество и вода. Явор пък бил любимец на всички от Камено поле. Момчето учило и правило всичко възможно да помага на семейството си. Всички го определят като малък ангел, който е отишъл в рая.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *