Дни след епичното меле! Саморановският „Сокол“ остава във футболната група, битият на мача Г. Караколев не бил собственик

Битият на мача „Сокол“ /Самораново/-„Марек 1919“ Георги  Караколев не е регистриран като собственик на алтернативния „Марек“, а е само член на ръководството, при което отпада възможността отборът домакин да бъде изваден от групата, това стана ясно дни след кървавия екшън, за което вестник „Струма“ писа.

Според действащите в родния футбол правила при нападение и побой над треньор или собственик на отбор от играчи на конкурентния тим наказанието е изваждане от футболната група на виновника. Събраните материали за случая с футболните хулигани от злополучния мач в Самораново са предадени на Районна прокуратура – Дупница. Криминалисти са разпитали собственика на дърводелски цех в Самораново Кирил Ангелов и вратаря на “Сокол” Михаил Александров, които са скочили на бой на Георги Караколев. Разпитан е и потърпевшият за случилото се. От прокуратурата ще решат дали да повдигнат обвинение на двамата нападатели.

Както “Струма” писа в неделя, на стадиона в Самораново през второто полувреме на мача между местния “Сокол” и новосъздадения отбор от бившия играч на ФК “Марек” Роман Караколев и неговите  синове Георги и Васил “Марек 1919” се завихри меле, при което пострада Георги Караколев. Той е настанен в болница със счупени ребра и хематоми по главата и тялото. Опонентите му твърдят, че той се е държал грубо по време на мача и псувал противниковите играчи.

От болничната стая Караколев, който е юрист, заяви, че ще си търси правата в съда и ще подаде жалба срещу биячите, но не уточни каква сума ще поиска от тях като обезщетение.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *