ДНК проба потвърди: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в Сотиря

Намерено е ДНК по тялото на 7-годишната Кристин. То е на Мартин Трифонов. Това потвърди за NOVA окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

“Официално има намерен ДНК профил на извършителя вурху жертвата. Това е категорично. Той направи самопрознания. Всичко е доказано”, каза Стефанов.

Пълни самопризнания пред служебния си защитник е направил задържаният за зверското убийство на малкото момиченце от Сотиря. 

Пред адвоката си Мартин Трифонов обяснил, че е употребил алкохол и енергийни напитки. Категорично е потвърдено от ДНК пробата, че 21-годишният мъж е извършител на деянието.

В понеделник сутринта към делото ще бъде присъединена експертна справка от ДНК профила на заподозрения и ще бъде решено дали заседанието за гледане на мярката за неотклонение на Мартин да бъде в съда или ще има изнесено заседание на съдебния състав.

На Мартин Трифонов са повдигнати три обвинения – за блудство, за изнасилване и за убийство. Той е настанен в Сливенската болница „Иван |Селимински“ с огнестрелни рани и счупване на костите на краката. Състоянието му е стабилно, без опасност за живота, адекватен е. В понеделник в Сливен е обявен ден на траур, а вечерта от 17 часа пред община Сливен ще се проведе бдение в памет на малката Кристин Георгиева.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *