HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ДНК следи заковаха Иван за убийството на Никол

Нови разкрития направи преди минути за бруталното убийство на 11-годишната Никол прокурор Георги Ханджиев.
Според държавния обвинител направените експертизи показали, че по оръжието на престъплението и телефона на Никол има ДНК на 15-годишния Иван. Георги Ханджиев разкри още, че след бруталното престъпление ученикът захвърлил ножа на площадката на етажа, където заклал малката Никол, пише Флагман.бг.

Телефонът на момичето пък е открит в контейнер, като Иван лично завел полицаите до казана. Прокуратурата обяви още, че се чакат становището на експертите относно това дали Иван е употребявал наркотици. Според държавното обвинение момчето не било регистрирано като психично болно. Очакват се назначената съдебно-медицинска експертиза да хвърли светлина и върху този въпрос.

Прокуратурата обаче е категорична, че 15-годишният бургазлия трябва да остане зад решетките. Георги Ханджиев добави още, че фактор за това е и семейната среда, в която той живеел. Иван бил оставен без контрол от родителите си. Прокурорът каза, че са ясни мотивите за жестокото престъпление, но на този етап не желае да ги разкрива пред медиите.

Стана ясно още, че съседи са видели Иван да влиза заедно с Никол в бл. 108 преди убийството. По случая са разпитани множество свидетели.

Бургаският апелативен съд ще обяви решението си в 16:00 ч., очаквайте подробности!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *