Доайенът на журналистите в Пиринско Б. Сандански с осма книга

Най-възрастният действащ журналист в Пиринско, а вероятно и в страната – Борис Сандански, попълни авторската си библиотека с още една, осма хумористична книжка „Дрънканици – словесни клопатари за млади и стари“.

85-годишният автор повдига настроението още с корицата и веселата самоирония в автошаржа: „Журналист, поет, а и писател даже, пише, пише книги, мисли си, добре. Абе някой няма ли да му подскаже, че отдавна трябвало е и да спре“. Почти всички умозаключения, духовни прозрения, пенсионерски драми в епиграми и закачки по различни теми в томчето, още с аромат на печатница, са съвсем пресни, писани през последните месеци и забавно продължение на предишните „Трънчета“, „Мерудия за всички“, „Наслука без пушка и кука“…

Колекцията от авторски книги на продуктивния творец, почетен член на Винената партия и на туристическото дружество, носител на дълъг списък от титли, сред които и „Почетен гражданин на Кресна“, включва още 40 научнопопулярни и краеведски книжки и фолклорни сборници.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. T

    Жив и здрав да е и още дълги години да ни радва с нещата, които пише! Стилът му е характерен, класически, много малко са вече хората, които пишат по този начин. А колкото и да не ви се вярва, в Кресна и от Кресна има доста хора, които разбират от писане.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *