HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Доайенът на МБАЛ – Благоевград д-р Ал. Сивиков отбеляза 40 години работа в болницата, от тях 20 години като началник отделение

Медиците от ортопедия на благоевградската болница отбелязаха два празника накуп – 1 март и настъпването на пролетта, и 40 години непрекъсната работа в отделението на д-р Александър Сивиков /на снимката, в средата/. Доайенът на МБАЛ – Благоевград и ексначалник на ортопедично отделение д-р Сивиков събра в обедната почивка задружния колектив. По стар български обичай той почерпи с питки за здраве и благополучие, а колегите и новият началник д-р Стоян Папочиев му пожелаха още дълги години да запази силния си дух и енергичност.

С вълнение д-р Сивиков, който е най-дълго работещият лекар в МБАЛ – Благоевград, сподели, че преди 40 години – на 1 март 1977 година, прекрачва за първи път прага на болницата и започва работа в хирургично отделение, където тогава се помещава и ортопедичният сектор. През изминалите години д-р Сивиков неизменно остава в болницата, а в продължение на 20 години – до този февруари, бе началник отделение.

Ортопедът с усмивка обяви, че за 40 години не знае колко пъти е изкачил стълбите до третия етаж, безсънните нощи и тежки случаи не се забравят, адреналинът в работата и благодарността на хората му дават сили в хуманната, но и силно стресова професия.

Сърдечни поздрави за 40-годишния трудов стаж в болничната помощ д-р Сивиков получи и от Българския лекарски съюз, лично председателят на Районната колегия д-р Съби Хаджиев поздрави колегата си и му пожела още дълги години да помага на нуждаещите се пациенти от целия регион.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *