HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Доайенът на ресторантьорите в Г. Делчев озари небето над града с 99 ракети в чест на юбилей си

Доайенът на гоцеделчевските ресторантьори Иван Григоров озари небето над града с 99 ракети в чест на 80-годишнината си. Той е един от пионерите в бизнеса със заведения в Неврокопско, с името му се свързват емблематични места като несъществуващия ресторант “Панорамата”, “Барото”, хотел “Неврокоп”…

Менюто за празника на Иван Григоров бе подбрано според специалните изисквания на виновника за събитието. Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов също уважи рожденика, на линия бяха и старите приятели на Григоров начело с бившия директор на ПГ по МСС „Пейо Яворов“ Георги Авдев и известният неврокопски художник Николай Маринов.

Най-малкият и много скъп гост бе двегодишният правнук на бай Иван – Георги. Момчето беше изключително щастливо да присъства на празника на обичния си прадядо и бе поверен на вещите грижи на прабаба си Вангелия. Най-възрастният гост бе 90-годишната баба Боянка, която бе дошла заедно със сина си Стоян Вакареев.

Сред празнуващите имаше и внушителна група от съседна Гърция, където юбилярят има много приятели, а братът Григор пристигна от Габрово заедно със съпругата си Маргарита. Отец Валери и съпругата му Ангелина пък пристигнаха от Канада в родния Гоце Делчев на ваканция и също се присъединиха към тържеството.

За приготовленията по случай юбилея основна отговорност поеха синовете Сотир и Васил, които не подвиха крак, докато не бе изпълнен и най-малкият детайл от исканията на рожденика. Бай Иван Григоров в присъщия му младежки дух посрещаше лично гостите и даде рецептата си за своето жизнено и професионално дълголетие – здраво семейство, любящи близки и хора, с които се движат в една посока.

„Важното е да се прави добро, лошото се прави бързо. Ръката, която прави добро, не съхне“, каза Григоров. С присъщата си духовитост рожденикът обясни и защо в небето над Гоце Делчев е изстрелял 99 ракети: „Нека не бъдат 80, с това сякаш слагам граница на възрастта си, иска ми се да стигна до 99, пък след това ще видим“, добави той с широка усмивка.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *