Доайенът Н. Липушлиев възражда съдийската колегия в Петрич

С амбициозната задача да възроди местната съдийска колегия се зае доайенът на футболни съдии и делегати в Петрич Николай Липушлиев. Той бе начело на комисията преди години, после се отказа, за да последват мандатите на Андон Мърваков и бившия елитен асистент Емил Вангелов. Сега Липушлиев отново е в центъра на събитията, свързани с реферите от крайния Югозапад и не крие амбициозната цел, която си е поставил.

“Искам колегията ни да заживее оня пълноценен живот, както беше преди години. Най-важното за мен и по-опитните арбитри е да съумеем да интегрираме млади момчета, които искат да се посветят на съдийството. Бавно и постепенно да ги вкараме в занаята, защото всичко започва като хоби, но впоследствие се превръща в професия. Критерий за работата ми ще бъде сформирането на поне една съдийска бригада от младежи, която да заслужи изяви на първо време в Трета лига, а после защо не и по-нагоре. Нашата колегия е дала път на трайно доказалия се международен рефер Ивайло Стоянов, на елитния помощник Емил Вангелов, защо и нови наши кадри да не тръгнат по техните следи”, излага причините за завръщането си начело на колегите си Н. Липушлиев.

И първите кълнове от новия подход са факт. Нахъсани тийнейджъри като Николай Шимов, Николай Янчев и Борис Костадинов вече направиха своето “бойно кръщение” и могат да се похвалят с по няколко наряда.

“Доволен съм от дебютантите, надявам се под опеката на по-опитните си колеги от гилдията да израстват от мач на мач”, похвали младоците около себе си Липушлиев и разкри, че след като в един момент броят на членовете на колегията е бил сведен до санитарния минимум, в момента организираните петрички рефери наброяват 16 души. Освен това през последния уикенд местните съдийски бригади са покрили немислимите доскоро 7 мача, въпреки личната заетост на част от по-опитните.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *