Добавете лимон в спалнята си и ще се случат няколко невероятни неща

Всеизвестна е ползата от използването на лимона. Не може да не се изтъкне ефективността му за човешкото здраве заради високите нива на витамин С в него. Често слагаме от сока му в чая си, използваме го в готварски рецепти или когато лекуваме настинки.

Лимоните, обаче, не са известни единствено с голямото количество витамини. Много дами започват деня си с вода, обогатена с лимон и се радват на отлично здраве, стабилно кръвно налягане и огромна енергия.  Съществуват още няколко уникални ползи от цитрусовия плод, които до момента не са били толкова известни на обществеността. Оказва се, че е достатъчно да оставите един ароматен лимон в спалнята и можете да очаквате приятни изненади. Тези, които вече са опитали да напраят това, твърдят, че са били свидетели на шест “чудеса”, случили се с жилището и със здравето им. Ето какво ще се случи като оставите един лимон в спалнята си: (

1. Наистина ще си почивате Ароматът на цитруси, по-конкретно на лимон, действа успокояващо на нервната система, тревожността бързо намалява и напрежението след стресов работен ден бързо спада. Дори и да не разполагате с етерично лимоново масло, можете да използвате парче лимон. Възможно е ефектът да е и по-голям.

2. Концентрацията и вниманието ви ще станата значително по-добри Когато ежедневно вдишвате лимонов аромат, ставате значително по-концентрирани, а умствената ви дейност и паметта стават по-услужливи.

В някои офиси също се използва лимонов аромат, за да бъдат служителите по-ефективни и да грешат по-малко. До това интересно заключение са стигнали японски учени. Ако на работа усещата как умората ви превзема или някой ви изнервеня до краен предел, веднага си направете чаша лимонов чай.

3. Подобрява настроението Доказано е, че лимонът предотвратява депресията. Ако сте минали през всички хапчета и начини за лечение без резултат, започнете да използвате по-често лимин, независимо дали ще го ядете или ще вдишвате аромата му.

4. Прочиства въздуха от микроби

Може и да не сте занели, но лимонът има силни бактерицидни свойства. Той може да почиства въздуха отлично в определено помещение от патогенни микроби.

5. Може да стабилизира кръвното ви налягане В днешно време мнозина са с хипертония, а според учените лимонът може да стабилизира кръвното налягане. Тчоно ароматът на лимона помага за валяне на налягането.

6. Ще държи насекомите далеч от вас Комарите, мравките, мухите и други насекоми ще избягат далеч, щом усетят аромата на лимона. Не трябва да се запасявте с химически репеленти, ако имате лимон до себе си. Още по-добър ще е ефектът, ако добавите няколко цветчета от подправката карамфил към лимона.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *