Добавиха 10 месеца към присъдата на затворник от Гоце Делчев, избягал от общежитието в Самораново и се укривал близо година

Избягалият от общежитието в дупнишкото село Самораново затворник Димитър С., който беше издирван близо година, е осъден да лежи още 10 месеца в затвора в Бобов дол.

През 2015 г. Димитър, който е от Гоце Делчев, е осъден на 4,5 години затвор за притежание на наркотици, които трябвало да излежи при режим.

На 2 септември миналата година в 6,55 часа, докато съкилийниците му са на закуска, Димитър С. успява да разплете мрежата на прозореца на затворническата стая и с помощта на чаршаф се спуска от втория етаж. Оттам взел на бегом разстоянието до оградната мрежа на общежитието откъм баира до затвора, в която имало дупка, и избягал.

Димитър не се прибрал в Гоце Делчев, където бил издирван първите дни след бягството, а отишъл при роднини в Пловдив. Там се укривал близо година, въпреки обявяването му за общонационално издирване.

Димитър С. беше задържан през август тази година от пловдивски полицаи и преведен в затвора в Бобов дол, където ще излежи при строг режим оставащото му наказание за наркотици и още 10 месеца за това, че е избягал от затворническото общежитие.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *