ДОБЛЕСТНА ПОСТЪПКА! Деца от Разлог издирваха собственик на изгубени 10 лева и без да подозират, се превърнаха в герои на деня

Група деца от Разлог се превърнаха в герои в социалните мрежи, след като жена разказа за благородната постъпка, която са извършили. Малчуганите намерили 10 лева и започнали да издирват човека, който ги е изгубил, за да ги върнат. Спрели да попитат всеки, който по това време бил в централния парк на Разлог, а жената, публикувала поста във Фейсбук заедно със снимки на децата, била сред запитаните.

„Не познавам децата от снимката, но държа да ви разкажа за тях!”, пише Маринела Димитрова и продължава: „Днес се разхождахме в парка в Разлог, когато зад нас караха колелата си тези дечица. Догониха ни с 10 лв. в ръка, които намерили на земята. Попитаха дали не са паднали от нас, за да ни ги върнат. Останах възхитена от начина, по който постъпиха. Отговорихме, че не са паднали от нас, а те вместо да ги приберат, постъпиха още по-достойно – тръгнаха да питат останалите хора по алеята дали не са изпаднали от тях“, пише в поста си жената, а накрая ги поздравява за благородната постъпка, както и родителите им, че са възпитали едни достойни хора. Жената приключва поста си с пожелание да запазят доброто и чистото в себе си.

Три момчета и едно момиче са героите на историята. Децата са на различна възраст и са възпитаници на СУ „Братя Каназиреви“ и ОУ „Никола Парапунов“, а имената са им Никол, Благовест, Мартин и Теодор.

Благородната история има продължение. Те не са намерили човека, изгубил парите, но са ги дарили на възрастна жена, която според тях имала по-голяма нужда. Жената се разплакала от вълнение. 

Публикацията бе споделена десетки пъти, получи близо 1000 харесвания за няколко часа, а стотици  поздравиха малчуганите за достойната постъпка.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *