ДОБРАТА ИДЕЯ! Община Кюстендил купува 16-те къщички от коледния базар в града, ще ги ползва и за други празници

Община Кюстендил ще купи 16-те атрактивни къщички, които бяха монтирани през декември за коледния и новогодишен базар до площад „Велбъжд“, което се прави за пръв път, каза зам. кметът на града Кристиян Иванчов. Договорената цена с фирмата, която ги достави и монтира, е 72 хил. лева, като ще се приспадне вече платеният наем от 32 хил. лева, уточни той. 


14 от дървените къщички, които са оборудвани и по противопожарните изисквания, са с площ 6 кв. метра, две от тях са по 9 кв. метра и са за арт изяви и детска работилница. Базарът беше открит на 16 декември и приемаше посетители до Ивановден. През различните щандове и пунктове минаха хиляди, коментира се, че е имало дни, в които е консумирано около 1000 л греяно вино, пише БНР.

„Реално сделката ще стане факт в началото на февруари. Получи се чисто емоционално, някакъв уют, някакво празнично настроение, което беше добре. Трябва да ги закупим, защото ще ги използваме и през останалите празници, които предстоят – на черешата, плодородието, пролетта“, добави зам. кметът Кристиян Иванчов.

ИВАН ПЕТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *