ДОБРАТА НОВИНА! Дъщерята на уважавани лекари от Якоруда блесна със знания и постигна изключителен успех и престижното първо място в национален конкурс по английски език

Красивата и умна Бирсен Ибрахимова се класира на престижното първо място на Националния конкурс по речеви и комуникативни умения по английски език в надпревара с отлично подготвената конкуренция в лицето на представители на елитни учебни заведения от цяла България. Чаровната млада дама, ученичка в СУ “Св. св. Кирил и Методий”-гр. Якоруда, е дъщеря на известните лекари стоматолога д-р Ислям Дурев и лекарката д-р Айлин Куньова. Постижението на Бирсен е гордост за област Благоевград, тъй като за пръв път от старта на формата  преди 6 години Югозападът има свой първенец.

Тя се класира на националния кръг от състезанието след безапелационно представяне на областния кръг, който се проведе през октомври месец в Благоевград, където също завоюва първото място. Във финалната надпревара, която се проведе в Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, гр. Стара Загора участие взеха областните първенци от цялата страна. След чудесното откриване, организирано от домакините, всички участници бяха пределно мотивирани и тръпнещи в очакване пред журито с международно участие. Младите хора разсъждаваха на тема: “Технологията създава повече проблеми, отколкото решава”. Благодарение на невероятно доброто си представяне, безупречен стил, блестящ изказ, чудесно произношение и перфектно защитаване на тезите, както и лекотата на комуникация при последвалото интервю на английски език, Бирсен бе удостоена с престижното първо място на националното състезание.

Момичето впечатли журито и публиката с ерудиция, убедителност и направи възможно да се заговори за малкото планинско градче. Докато останалите участници дойдоха със самочувствието и авторитета на учебното заведение, което представят, голямото-малко момиче разби многогодишния стереотип и доказа, че таланти има и в малките населени места. Тя представи повече от достойно себе си, училището си и област Благоевград, макар това да е едва първото състезание, на което тя някога се явява. Беше избрана за най-добрата сред най-добрите, за което получи лични поздравления от всички членове на журито, от представителя на МОН и от началника на РУО-гр. Стара Загора-Татяна Димитрова.

“Браво на нашето момиче! Разбира се пред Бирсен тепърва предстоят предизвикателства и трудности, но ние сме уверени, че тя ще се справи и за в бъдеще ще се говори за нея.”, споделиха от учебното заведение на талантливото момиче.

“Адмирации за всички участници, респект към домакините за стройната организация на събитието. Горещи аплодисменти за Бирсен и за нейните преподаватели по английски език Таня Кундева и Татяна Калоянова, както и за образователния модел, използван от СУ “Св. св. Кирил и Методий-гр. Якоруда.”, споделиха гордите родители.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *