ДОБРАТА НОВИНА! Мощен инвеститор прави логистичен терминал в бившия „Дупница Табак”

Инвестиционно намерение за изграждане на логистичен терминал на територията на бившия “Дупница Табак” е входирано в община Дупница. Компанията е със заявен сериозен интерес за реализацията, като вече са проведени и срещи с кмета на общината инж. Методи Чимев.

“Проведохме разговори с представителите на компанията. Както знаете, част от сградите са собственост на община Дупница, като има и друг собственик в имота, разговорите с тях са между инвеститора и собствениците. Желанието е за реализация върху целият имот и сградите с изграждането на модерен логистичен център. Неслучайно са се насочили към нас, защото сме на кръстопът и сме идеално разположение за логистика. Освен сериозен стокообмен, ще бъдат разкрити и работни места по европейски модел, а центърът трябва да се превърне от национално и европейско значение. Коментирахме комуникационните и инфраструктурни връзки за реализацията… Рано е да се говори за подробности. Разбира се, в лицето на община Дупница и цялата администрация ще получат пълно съдействие по всички видове документи, разрешително, които да се обработват с приоритет, тъй като това е от голямо значение за региона. Първата стъпка в тази посока е да входирам на сесия на Общински съвет – Дупница меморандум за сътрудничество с инвеститора. Ще организирам и среща с общинските съветници, за да могат подробно да запознаят всички за начинанието от първо лице”, коментира инж. Чимев.

Както „Струма” писа, част от сградите в „Дупница Табак” са собственост на благоевградчанина Венчо Бачев, който е и прокурист на дружеството.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *