Добрата новина от затвора в Бобов дол! Освободиха петимата полицаи, близките им тръгнаха да ги приберат

Току-що дойде добрата новина от Бобовдолския затвор. Заповедта на ВКС за отмяна на присъдата на петимата благоевградски полицаи е приведена в ход. Тази вечер те напускат бобовдолския затвор. От Благоевград преди минути близките им, които трепетно чакаха съобщението за освобождаването им, тръгнаха, за да ги приберат.

Както struma.bg информира, Върховният касационен съд днес излезе с решение за възобновяване на делото срещу петимата полицаи, осъдени за смъртта на Ангел Димитров – Чората. Той почина при полицейска акция на 10 ноември 2005 г. в Благоевград.

За смъртта му бяха обвинени Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски, Георги Калинков и Борис Механджийски. След 14 г. през април т.г. ВКС ги осъди на по 7 години затвор.

Дни преди Великден те си събраха багажа и доброволно се явиха в затвора в Бобов дол. След това внесоха искане до ВКС за възобновяване на делото по т. нар. извънреден способ. Същото искане направи и главният прокурор Сотир Цацаров. Той настоя за връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на касационния съд, като счита, че съдебният акт е постановен при съществени нарушения на закона и процесуалните правила, а наложените наказания са явно несправедливи. 

Днес 5-членният състав отмени присъдата им и върна делото за ново разглеждане от нов състав на касационната истанция.

Решението на магистратите идва часове след като президентът Румен Радев обяви, че е подписал Указа за освобождаването на Сотир Цацаров като главен прокурор.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *