ДОБРАТА НОВИНА ОТ “ПИРОГОВ”! Простреляният в главата по време на лов горски контактен след операция, дори пие вода

Oперираха в „Пирогов” 40-годишния Кръстьо Неделчев, който бе прострелян в главата и гръдния кош по време на лов с дружинката в Катунския район. Вчера той е преместен от черепно-мозъчна хирургия в гръбначно-мозъчно отделение, където лекари са извършили животоспасяваща операция на главата му. На пострадалия е поставена метална стабилизация на челюстта.

Санданчанинът е контактен и дори вече пие вода. Няма температура, което дава добри прогнози за възстановяването му, заявиха от болничното заведение.

Кр. Неделчев бе прострелян в сряда следобед от своя колега Живко Шоргов. Дружинката се била разпръснала в гората над село Златолист. В района на инцидента на пусия бил Живко Шоргов, когато в храстите чул да се шумоли. Кучетата се затичали, а той натиснал няколко пъти спусъка на ловната пушка и по непредпазливост улучил в главата и гърдите своя другар.

Кръстьо Неделчев трябвало да ловува по-нагоре от този участък, затова Живко не подозирал, че в храстите има човек. След като разбрал какво се е случило, той веднага позвънил за помощ.

Вчера след изтичане на 24-часовото му задържане в ареста на РУ – Сандански Ж. Шоргов е освободен. Срещу него се води досъдебно производство.

Двамата мъже са горски служители – Неделчев в село Петрово, а Шоргов в Катунци.

Вчера от Районна прокуратура – Сандански съобщиха, че за инцидента по време на лов в района на с. Златолист, община Сандански, е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 134, ал. 1, т. 2 от НК.

Съобщението от прокуратурата гласи: „Около 15:40 ч. на 26.12.2018 г. на около 700 м югозападно от последните къщи на селото бил прострелян мъж, служител в горското стопанство. Пострадалият бил транспортиран до МБАЛ „Югозападна болница“ в гр. Сандански, като по-късно бил опериран в столицата – в УМБАЛСМ „Пирогов“.

Към настоящия момент е установено, че мъжът бил прострелян в главата. По време на лова той бил без необходимите предпазни средства.

Разпитани са участващите в лова, както и мъжът, произвел изстрела, който е в приятелски отношения с пострадалия. Инцидентът станал в гъста гора. Изясняват се причините, поради които пострадалият се бил преместил на 200 м от първоначално уговореното между ловците местонахождение. Предстои назначаване на съответните балистични експертизи.

ЕКИП „СТРУМА”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *