ДОБРАТА НОВИНА! Приеха кралицата на бала в ПМГ – Благоевград В. Станоева в Академията на МВР с най-много точки от всички кандидатки

Кралицата на абитуриентския бал на ПМГ „Акад. С. П. Корольов“ в Благоевград Весела Станоева влезе в Академията на МВР с най-много точки от всички кандидатки. Дъщерята на бившата хандбална националка и ексголмайстор на „А“ група с ХК „Пирин“ Румяна Тошева-Станоева бе приета и в СУ „Св. Климент Охридски“, ала полицейското школо бе главната й цел.

Трудолюбивата тийнейджърка завърши с пълно отличие Природо-математическата гимназия, а спортната жилка очевидно е наследила от майка си. В. Станоева играеше дълго баскетбол в местния клуб „Пирин-Темков 1946“ при наставниците Крум Савов и Стоян Сотиров, а през последната година се готвеше индивидуално под ръководството на първия специализиран кондиционен треньор на „Пирин“ и въобще в историята на благоевградския футбол Никола Кърцелски.

Физическите тестове в Академията включваха 800 метра бягане /за време/, коремни преси, скок от място и осморка за бързина, а Веси с лекота убеди изпитната комисия, че съчетанието на доброто образование със спорта все още не е мит сред днешната младеж.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *