ДОБРАТА НОВИНА! С 800 000 лв. общински пари Белица блесна с изцяло реновирани улици

Кметът на община Белица Радослав Ревански, свещеници, имами и строители тържествено откриха реновираните улици в града.

Мащабният ремонт на уличната мрежа, ремонтирана за последно през 1976 г., започна през март и за 2 месеца бе положен асфалт на 10-те най-големи улици „Гоце Делчев”, „Владимир Поптомов”, „Никола Вапцаров”, „Илинден”, „Христо Ботев”, на която се намира здравният център, „Кирил и Методий”, водеща до СУ „Св.св. Кирил и Методий” и детска градина „Надежда”, както и главната улица „Георги Андрейчин”, водеща до централната градска част на Белица. За пръв път бяха асфалтирани ул. „Митко Саев” и „Иван Алексов”.

Всички улици вече са с нови бордюри, както и вертикална и хоризонтална маркировка с цел безопасно движение на МПС и на хората. В Белица вече има и „легнали полицаи“.

Успоредно с мащабните ремонти на пътната мрежа, които бяха едно от първите предизборни обещания на Р. Ревански, започна и текущият ремонт на трибуните на градския стадион в Белица и монтаж на ажурна ограда.

Вложените в уличната мрежа средства в размер на 800 000 лв. са изцяло от бюджета на общината, от перо капиталови разходи, което градоначалникът се зарече да даде до стотинка за града, за да смени досегашната селска визия на Белица с такава на модерен, чист и добре поддържан европейски общински център.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *