ДОБРА НОВИНА! Тримата лекари от онкоболницата в Благоевград вече са излекувани от коронавирус, оздравели са и двете медсестри

Тримата благоевградски лекари от онкоболницата „Св. Мина“, които се заразиха с коронавирус, вече са излекувани. След проведената терапия д-р Дамянова, д-р Славков и д-р Слаев са изписани от Ковид отделението в добро състояние и продължават възстановяването си в домашни условия, като остават под 14-дневна карантина, заяви управителят на болницата д-р Георги Георгиев. Оздравели са и двете медицински сестри Бачева и Омова, които също се оказаха с корона инфекция, но не се наложи да бъдат хоспитализирани и се лекуваха у дома. След няколко дни изтича карантината им и шефът на болницата ги очаква да се върнат на работа. Припомняме, че заразените медици  в СБАЛО „Св. Мина“ бяха установени преди две седмици, след като се оказа, че анестезиологът д-р Дамянова е с положителен тест за Ковид-19. При последвалото тестване на персонала още четирима медици дадоха положителни проби.

Ситуацията с разпространението на коронавируса в Пиринско в момента е спокойна. Значително по-малко са болните от коронавирус, които са хоспитализирани в МБАЛ – Благоевград. В момента те са общо 24-ма, за сравнение в пика на заразата бяха 220 пациенти с Ковид-19 само в МБАЛ – Благоевград. 17 са пациентите във вътрешно отделение и 7 в инфекциозно.

Както „Струма“ вече писа, в държавната болница започна поетапно закриване на Ковид отделенията след чувствителния спад на заразените и връщането им в нормалното русло. Пациенти с усложнения от Ковид-19 вече не се приемат в отделенията по урология, ортопедия и травматология, гастроентерология, кардиология, неврология. Последното възстановено отделение е очно, очаква се другата седмица това да стане и с хирургично след изписване на последните пациенти с Ковид. Пациенти с коронавирус ще бъдат настанявани в инфекциозно и вътрешно отделения, а в „Уши, нос, гърло“ ще се приемат болни с пневмонии, които са с отрицателен резултат. При евентуална трета вълна на Ковид-19 болницата запазва готовност да разкрие отново легла за пациенти.

Изключително спокойна е и ситуацията с болните от коронавирус в разложката болница. Кадровата новина оттам е, че шефката на АГ отделение д-р Радка Божикова е подала предизвестие за напускане, тъй като ще се мести на работа в Благоевград. Припомняме, че тя понесе тежка загуба, след като коварният вирус отне съпруга и д-р Спас Радев, един от най-обичаните лекари на Разлог.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *