Топ теми

ДОБРАТА НОВИНА! 6-има от абитуриентите на СУ „Братя Каназиреви” в Разлог са приети да учат медицина, 2-ма стават курсанти в специалност „Военен лекар”

Зрелостници от випуск 2020  на СУ “Братя Каназиреви” в Разлог стават студенти по медицина. Трудния път на  военен лекар поемат двама от възпитаниците на разложката гимназия – Яна Михайлова, чиято майка също е лекар, и знаменосецът на випуска Благовест Лигов.  Двамата са сред 20-те приети курсанти в специалността „Военен лекар“ в четвъртия випуск, сформиран в резултат на тристранно сътрудничество между Военномедицинска академия (ВМА), Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” и Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна.

Медицината е бъдещата професия и на Маргарита Дюлгерова, която завърши с най-висок успех от тазгодишния випуск и с шестици на матурите по химия и биология. Тя е  приета медицина не само в  България, но и  в Германия и трябва да направи своя избор къде да продължи образованието си.  

Даниела Попова пък е приета ветеринарна медицина и ще продължи образованието си в Стара Загора. Други две абитуриентки – Мария Коцакова и Ася Бонкова, също продължават образованието си в областта на медицината. Момичетата са приети фармация. 

Шестима са общо бъдещите лекари и фармацевти от тазгодишния випуск в Разлог. Радостните новини за тях дойдоха още след първо класиране, само дни след като отпразнуваха абитуриентския си бал.

От випуска има приети студенти и в други университети в страната.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Отличничката на випуска Маргарита Дюлгерова, която е приета медицина в Германия

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *