Добра и лоша новина за „Вихрен“ преди гостуването в Гоце Делчев

Една добра и една лоша новина съпътстваха седмицата на “Вихрен” преди днешното гостуване на “Пирин” /ГД/. Две седмици след предварителните прогнози от лазарета на детелините излезе последното им попълнение Валентин Костов. Бившият бранител на “Беласица” дълго време лекува адукторите, но след като през последната седмица се готвеше наравно с колегите си, за пръв път попадна в групата за визитата в Гоце Делчев. Отвъд Папаз чаир няма да пътува голмайсторът Методи Костов-Джек. Таранът от Ново Делчево се контузи срещу “Чавдар” /Етрополе/ и твърде рано бе заменен.

“След тридневна серия от инжекции тренирам индивидуално, надявам се час по-скоро проблемът да отшуми”, заяви вчера Джек, който вкара 4 гола от началото на кампанията, а през минала стана стрелец номер 1 на Югозападната Трета лига с 16 попадения.

Няма съмнение, че в търсене на задължителна победа санданчани ще излязат на терена с подчертано офанзивна формация, като на мястото на контузения М. Костов ще започне синът на наставника Здравко Лазаров-Електричката – Иван Лазаров, който ще си партнира в центъра на атаката с другия голаджия в отбора Владимир Кабранов. По крилата ще действат намиращият се в отлична форма, защитена с победното попадение срещу “Чавдар”, Ат. Чепилов и М. Златков. В средата ще оперират Н. Георгиев и Ал. Якимов, а в задни позиции – Д. Калчев, В. Георгиев, Д. Златков и някой измежду Кр. Николов и Кр. Здравков, ако не бъде даден шанс в ариергарда на поливалентния В. Костов още от 1-та минута. В последния момент треньорът на вратарите Иван Христов ще обяви предложението си за изпълнител под рамката в лицето на Веселин Ганев, който пази в последните няколко мача, или Димитър Пангев.

През последните два сезона, преди неврокопчани да изпаднат в селските групи, днешните съперници поделиха надмощието си. През 2016/17 г. “Пирин” /ГД/ записа победи с 3:0 в Сандански и с 2:1 у дома, а през следващата кампания санданчани си го върнаха с 5:0 като домакин и с 3:1 навън. Последния гол за “Вихрен” тогава вкара новото попълнение на неврокопчани Янислав Тусонджиев, който преди началото на сегашното първенство напусна “Беласица” и се присъедини към състава на Димитър Крушовски.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Валентин Костов
Янислав Тусонджиев

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *