HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Добра новина в Петрич! Актуализират заплатите на заетите в социалната сфера и здравеопазването в училища и детски градини

По решение на общинската управа в Петрич се актуализират работните заплати на заети в социалната сфера и здравеопазването в училища и детски градини.

В Дневен център за деца с увреждания “Слънце” средното увеличение на основната работна заплата е с 12,5 %. В Дневен център за лица с увреждания над 18г. „Надежда” има утвърдено средно увеличение на основната работна заплата с 13,8 %. По-високият процент за това звено се калкулира заради социалния работник, който е с висше образование. Досега лицето е получавало работна заплата в размер на 460 лева, а с актуализацията тя вече става 600лв. основна. Медицинските специалисти в детските градини и училища ще имат средно увеличение на основната работна заплата от 12,5 %. Персоналът в Детска млечна кухня също получава ръст във основната работна заплата от 10%.

От Община Петрич уточняват ,че процентното увеличение на служителите е съобразено с образователната им квалификация и позицията, която заемат.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *