HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ДОБРА НОВИНА ОТ МБАЛ – БЛАГОЕВГРАД! 14-г. момче с енцефалит излезе от реанимация

14-годишното момче от Банско, което беше диагностицирано с енцефалит, е  преместено вчера от реанимация в инфекцизно отделение на благоевградската болница. Детето е изведено от тежкото състояние, вече е в съзнание, говори и се храни, потвърди директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

Той поясни, че 14-годишното дете остава за болнично лечение под активно  наблюдение от инфекционисти начело със завеждащия д-р Людмила Гайдарска. Майката на момчето е с него, то е адекватно, отговаря на въпроси, каза болничният директор.

Припомняме, че детето бе прието преди седмица в тежко състояние, след като повърнало и направило гърч в дома си в Банско и загубило съзнание. Оплакванията му били от силни болки в гърлото и кашлица и у дома е лекувано с антибиотик. При направените изследвания бе установено възпаление на мозъка и предприета терапия за интензивно лечение. Детето бе консултирано, както „Струма“ писа, и от националния консултант по детски и инфекциозни болести проф. д-р Атанас Мангъров. Според лекарите в някои случаи, както е конкретният, има пълно възстановяване. Други случаи са тежки с трайно увреждане. Това обикновено се определя от вида на инфекцията и колко бързо е започнато лечение.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *