ДОБРИЯТ ПРИМЕР! Доктор по молекулярна биология помогна на родното си училище в Крупник с 12 компютърни конфигурации за дистанционно обучение

Възпитаничката на СУ „Св.св. Кирил и Методий” в Крупник д-р Горица Раклеова трогна учители, родители и деца, като поде кампания и за кратко време успя да набави средства, с които са осигурени 12 компютърни конфигурации. Завчера устройствата пристигнаха в училището и вече се ползват от ученици за провеждащото се в момента обучение в електронна среда от разстояние.

Самата Г. Раклеова, която е от Крупник, получава основите на своето образование до 8 клас именно в училището в родното си място. След това завършва Математическата гимназия в Благоевград и Софийския университет, където придобива и докторска степен по молекулярна биология. Понастоящем е преподавател в СУ „Св. Климент Охридски” и консултант към Съвместен геномен център.

Виждайки трудностите и предизвикателствата, свързани с дистанционното обучение, д-р Раклеова поема инициатива за събиране на средства за закупуване на лаптопи и таблети за ученици в неравностойно положение.

„За съжаление има много семейства, които нямат възможност да закупят компютри за децата си, да не говорим, ако е нужно повече от едно устройство (а в добавка и много хора са загубили работата и доходите си). Мисля, че няма нужда да ви убеждавам колко е важно образованието. Всички вие сте интелигенти и мислещи хора. Дори за няколко устройства да съберем пари – пак е нещо. Не знаем колко важен може да се окаже този акт за едно дете и за неговото развитие. След като съберем някаква сума, аз ще имам грижата да подбера, закупя и транспортирам подходящи устройства до Крупник”, обръща се с приятелите си във Фейсбук младата дама с голямо сърце.

Така за кратко време са събрани 2350 лв., с който са осигурени 12 компютъра с инсталирана ОС, 12 монитора и комплекти клавиатура, мишка, слушалки с микрофон и уебкамера.

„Много сме трогнати и развълнувани от жеста. Действително много малко хора са способни да направят подобно нещо”, сподели зам. директорът на училището Диана Стефанова. Тя призна, че близо 100 ученици не участват пълноценно в обучението в електронна среда, тъй като не разполагат с устройства, но от училището няма възможност да подсигурят за всички.

Затова и жестът на Г. Раклеова, носеща в сърцето си любимото училище, е от огромно значение. По този повод ръководството на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в с. Крупник изказва своите най-искрени благодарности към Горица Раклеова за направеното добро! Колективът към училището и всички ученици й пожелават здраве и щастливи коледни и новогодишни празници! 

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *