Доброволка от Кюстендил пазарува, плаща сметки и осигурява транспорт на възрастни хора

Кюстендилката Християна Манова  като доброволка помага на възрастните хора по време на извънредното положение в страната, обявено заради коронавируса.

„Запалих се по доброволчеството от двама души – Ангела Николова и Георги Костадинов. Участвах в тяхната кампания през декември „Бъди човек” и наистина емоциите, които дава доброволчеството, са невероятни”, заяви Християна Манова.  „Още по Коледа видях колко нуждаещи се хора има в град Кюстендил, усетих, че трябва да сме социално  отговорни към  възрастните хора. Това е нещо, което всеки трябва да направи”, добави кюстендилката.

Християна Манова се ангажира да доставя храна, да плаща сметки, транспортни услуги при спазване на всички мерки – с маска и ръкавици, на безопасно разстояние.

„Съветвам хората, на които ще помагам, да оставят стол пред домовете, на който да оставя продуктите, за да не са на земята”, каза Манова.

Момичето с пост в социалните мрежи призова и други да се включат в инициативата. Има вече и запитвания. Пишат й също роднини на хора, които са в чужбина и се притесняват за близките в града. „Обясних, че съм на разположение 24 часа, отворена съм абсолютно за всичко. Моите близки  са доволни, че съм отдадена на такива неща, че съм социално ангажирана. Аз мисля, че в Кюстендил има много хора като мен”, казва тя.

Християна е категорична, че всеки трябва да подходи с пълната отговорност към случващото се около нас.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *