Доброволците от Сатовча с приза на публиката от националния конкурс „Пожарникар на годината”

С 845 гласа доброволното формирование към община Сатовча спечели приза на публиката на националния конкурс „Пожарникар на годината”, който се проведе за 24-и пореден път в Централния военен клуб в София. На церемония миналата вечер те получиха наградата си сред най-добрите огнеборци и спасители за 2018 година.

За приза „Доброволни пожарникари и спасители” беше проведено оспорвано и динамично гласуване на Facebook страницата на НАДРБ, а победител е ДФ към община Сатовча, което с 845 гласа спечели първата категория „Награда на публиката“ и стана отряд на годината

От началото на годината формированието е погасило самостоятелно 10 пожара. Отделно от това е взело участие и в 9 броя произшествия съвместно с екипите на РСПБЗН – Гоце Делчев. Доброволците, влизащи в състава на формированието, всеки ден допринасят за подобряване на толерантността и солидарността в обществото, по отношение на дейностите на доброволните пожарникари и спасители. По време на летния пожароопасен сезон тe участваха активно в потушаването на множество пожари. При необходимост се отзовават и участват активно при всички възникнали ситуации на територията на община Сатовча, пише във визитката на формированието.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *