HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Добро дело! 10-г. момиче от Балдево намери и върна изгубеното портмоне с пари и документи на бизнесмен от селото

Портмоне с пари и документи намери миналия ден на улицата при градинката в гърменското село Балдево 10-годишната Никифора Кудева, докато играела с приятелките си Борислава Темелкова, Мария Стояновска и Кристина Маркова. Трите момичета отворили портмонето да потърсят документи, за да разберат кой е собственикът му. Установили, че то е на Иван Ежков, собственик на комплекс „Боже име“, който се намира край селото.

„Парите които бяха много, не ни впечатлиха и съблазниха изобщо, просто всички мислехме как по-бързо изгубеното портмоне да стигне до чичо Ванчо,  за да не се притеснява той”, коментира Никифора.

„Доброто винаги се възнаграждава. Стори добро, за да ти се връща добро”, бяха думите на Иван Ежков, когато децата му върнаха изгубеното – важни документи и пари. Бизнесменът си припомни, че след като излязъл от магазина, оставил портмонето върху колата, за да подреди в нея напазаруваното, и забравил да го прибере.

„При потеглянето на автомобила явно то е изпаднало на пътя. Благодарен съм на съвестните и добри деца”, заяви Ежков и щедро почерпи момичетата.

ВАСКО ВАСИЛЕВ

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *