Доведоха в съда разследващата полицайка Розалина Кьосева, започва делото за обжалване на задържането й

Току-що разследващата полицайка Розалина Кьосева бе доведена в Окръжен съд – Благоевград, където се очаква всеки момент да стартира делото за определянето на марката й за неотклонение. Тричленен състав, председателстван от съдия Красимир Аршинков, ще решава дали има основание за изменение на задържането й под стража, наложено миналата седмица от Районен съд- Благоевград.

Както struma.bg писа, Розалина Кьосева бе задържана миналата седмица след спецакция на Вътрешна сигурност и прокуратурата. Тя е обвинена в четири престъпления.

Първото е за престъпление против правосъдието, изразяващо се в това, че като разследващ полицай по досъдебно производство срещу криминално проявено лице тя е бавила съзнателно провеждането на разпити и очни ставки.

Срещу Кьосева е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление и лично укривателство. Според събраните доказателства от разследващите тя е предупредила приятеля си Владимир Бойчев, че срещу него има европейска заповед за арест. Той е осъден на 6 години затвор в Гърция за фалшиви пари. По този начин Кьосева е помогнала на Бойчев да се укрива.

Разследващата полицайка е правила 5 пъти искания в затвора за разпит на криминално проявено лице без да има участие по досъдебното производство.

В хода на разследването са използвани СРС-та, а в килията на Бойчев в затвора в Бобов дол е намерен телефон.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *