Доказани начина да направите добро първо впечатление

Съществуват някои правила, когато трябва да направите силно първо впечатление.

Нека разгледаме случаите с интервю за работа – ситуация, в която първите впечатления са определящи. Вече знаете какво да направите: облечете се добре, следете езика на тялото си и се постарайте да получите някои познания за фирмата и позицията.

Но има разлика между това – не само да направиш добро впечатление, но и да го задържиш.

Да преразгледаме интервюто за работа от различна гледна точка – тази на интервюиращите.

Интервюиращите трябва да се научат по трудния начин; а именно чрез измама от хората, които правят „страхотно първо впечатление“, само за да разочароват след това.

Въпросът е, дали в дългосрочен план ще запазим стабилна основа у хората, близки до нас – приятели и колеги, интимни партньори и други – тогава ние трябва да разберем и приложим на практика нещо, наречено “ Управление на впечатлението“.

Управлението на впечатлението се дефинира като „съзнателен или подсъзнателен процес, в който хората се опитват да повлияят на възприятието на (другите) … чрез регулиране и контролиране на информацията в социалното взаимодействие“.

В тази статия ще споделим някои от най-добрите съвети от експерти по управление на впечатлението, които могат да ни помогнат в ежедневните ни отношения. Ако се ангажирате и управлявате правилно тези шест метода за управление на впечатлението, ще подобрите способността си да впечатлявате и да влияете върху хората в дългосрочен план.

6 начина да се направи страхотно първо впечатление

1. Имайте предвид езика на тялото

Винаги комуникираме, независимо дали думите излизат или не от нашите устни. Някой някога да ви е попитал „какво не е наред“, когато няма нищо? Това е отличен пример.

Винаги изпращаме съобщения. От думите, които казваме и от нашия тон на гласа – до нашия език на тялото, като поза и изражения на лицето – комуникацията непрекъснато се изпраща и получава.

Погрижете се да управлявате езика на тялото си.

2. Отнасяйте се с уважение

Уважението се изгражда дълго, особено в едно общество, където всички изглежда искат да са номер едно.

Ако се държиш неуважително винаги ти се връща. Разгледайте разпространението на твърденията за сексуален тормоз срещу политици и актьори, за да видите тази карма в действие.

На работното място, отказа от уважение може да ви „уволни”. Във вашите лични отношения неуважението може да доведе до това да ви зарежат. И така нататък.

Когато става дума за управление на впечатленията, р-e-с-п-e-к-т е основният градивен елемент.

3. Бъдете непредубедени, с отворено съзнание

Въпреки всички световни проблеми, ние живеем в може би най-информираната епоха в историята. Демократизацията на знанието и образованието доведе до това хората да бъдат по-информирани по целия свят.

Проучванията многократно показват връзката между образованието и по-егалитарния възглед за света (равните права и възможности за всички).

Бъдете справедливи, безпристрастни и зрели. Слушайте перспективите на другите, дори ако те не са в съответствие с вашите собствени. Вместо да се смеете на идея, която интерпретирате като неприложима, отделете време да слушате и да разберете.

4. ПРЕГЪРНЕТЕ ХУМАНИЗМА

Слушайте, ние живеем в тревожни времена. Северна Корея, промените в климата, разследванията в Русия, разпространението на ядрени оръжия … всички тези неща са притеснителни.

Но все още има и много добри неща в света.

Защо медиите не говорят повече за тези неща? Тъй като човешките същества притежават нещо, наречено „отрицателни пристрастия“, където обръщаме повече внимание на лошите събития, отколкото на добрите.Повече зрители = по-висок рейтинг = повече реклами = повече пари.

Така че, точно когато сте на път да попаднете в дупката на негативизма, потърсете малко и ще намерите нещо добро в света!Във всеки момент, много хора помагат на други, или защитават природата, или спасяват животни и редки видове.

5. Дръжте на думата си

Останете верни на думата си, освен ако няма отлична причина да не го правите. Хората, които казват каквото мислят и мислят,това, което казват, и действията им отговарят на думите изглежда винаги оставят добро впечатление у другите.

Да държите и другите отговорни за думите им също е приложимо.

6. Разговаряйте

Толкова много хора имат в ума си информативни и проницателни неща, които да добавят, но не го правят по някаква причина. Като интроверт писателят симпатизира на такива хора – това е трудно за нашия вид.

Но хората не могат да ви видят в положителна светлина, ако откажете да я покажете. По-лошото, срамежливите често са пренебрегвани поради простата причина, че хората не са наясно с техните способности!

Не се безпокойте за реакциите на хората. Докато сте позитивни, учтиви и съвестни, повечето хора ще слушат това, което трябва да кажете!beu.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *