Доказано: Божественият билков сироп не спира К-19

Азиатският билков сироп, който индонезийците твърдяха, че спира коронавируса, се оказа не чак толкова вълшебен. Една от най-големите му промоутъри, министърът на здравеопазването на страната – Павита Ваниярачи, даде положителен тест за ковид през уикенда, пише Associated Press.

Билковата смес, направена от магьосник, досега бе издигната в култ. През декември, хиляди хора се редяха с дни на опашки на хилма, близо до Шри Ланка, а през това време министърът го пиеше на всички публични мероприятия и твърдеше, че той е „свят“. Оттогава всичко го наричат „божественият сироп“.

Азиатските учени отдавна са заявили, че няма причина да се смята, че сиропът лекува коронавируса. Предполага се, че той се сътои от мед и индийско орехче.

В същото време научните изследвания по света продължават да дават доказателства, че билката – сладък пелин или артемизинин, спомага за укрепване на организма и справяне с болестта. Африканската билкова смес, която се прави в Мадагаскар, засега държи континента далеч от рекордните стойности на вируса по други места в света, напълно са убедени местните.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *