Докато е на гурбет в Италия, крадци задигнаха аудито на сина на личния лекар д-р Николов

Крадци задигнаха лекия автомобил „Ауди А3” на сина на личния лекар  в Дупница д-р Дамян Николов. Колата е бил паркирана пред блок на ул. „Прогона“ в града, където живее синът на д-р Николов, който в момента е на гурбет в Италия.

Личният лекар живее на ул. „Княз Батенберг“ в централната част на Дупница. Той почти всеки ден ходел да наглежда апартамента на сина си и автомобила. Вчера сутринта бил неприятно изненадан, след като не открил аудито на мястото, където било паркирано. Д-р Николов веднага отишъл в РУП – Дупница и съобщил за кражбата. Обяснил пред  дежурния полицай, че лекият автомобил бил купен от сина му за 8000 евро в Италия. При последното му идване в Дупница го оставил  пред блока, в който живее, на съхранение.

Това е третата кражба на скъпа кола в района от началото на годината.

Наскоро беше открито изоставено крадено „Порше“ на АМ „Струма“ край Дупница, собственост на бизнесмен, който живее в баровския столичен квартал „Драгалевци“.

Както „Струма“ е писала многократно, Дупница попада в района на пернишката мафия на крадците на скъпи автомобили. Те са снабдени с компютри, с които разбиват паролите на заключващите системи на колите. Базата за разфасоване  е в Перник, където само за 60 минути се разкоства автомобилът и се продава на части.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *