ДОКАТО ЛОВЦИТЕ СЕ НАЛОВУВАТ! Подплашено от кучетата на ловната дружинка, диво прасе пробяга 15 км и влезе в Големо село, кметът В. Васев го гръмна в двора на 79-г. А. Дамянова

Кметът на бобовдолското Големо село Васил Васев гръмна 100-килограмово диво прасе в двора на 79-годишната Ана Дамянова.

Случката е от събота. Същия ден ловците от дружинката на селото били на излет в м. Асаро край село Мламолово. Кметът на селото Васил Васев отказал да участва в ловния излет и си останал вкъщи. Около обяд жена от селото му позвънила и разтревожена заявила, че диво прасе тича по площада на селото и може да убие човек.

„В събота не ходих на лов. Останах вкъщи да режа дърва за огрев. Около обяд ми позвъни жена от селото, че диво прасе тича по площада и може да нападне някого. Оставих дървата, грабнах пушката и се качих на колата. Тръгнах из селото да издирвам глигана. Добре че в този момент не е имало хора по улиците. Глиганът е бил подгонен от кучетата на дружинката от селото, но ловците не са успели да го застрелят. Кучетата го гонили близо 15 км, за да стигне от землището на село Мламолово дотук, като преди това са гонили в посока “Енергоремонт”. Притиснато от гончетата, дивото прасе обърнало посоката и се озова при нас в селото. Докато обикалях, ми се обадиха пак по телефона и ми казаха, че дивото прасе е в двора на Ана Дамянова. Пристигнах за минути. Прасето, като ме видя, пощуря още повече. Когато диво прасе се уплаши, то не вижда накъде се движи и може да премаже човек. С два куршума го убих на място. Оставих главата с глигите на Ана Дамянова като трофей. Другото месо съм го дал за изследване и след това ще го поделим”, разказа кметът В Васев.

Репортер на вестник “Струма” разговаря с Ана Дамянова, в чийто двор кметът гръмнал глигана. Ето какво разказа тя:

“Бях в двора, когато дивото прасе се промуши между колоната на портата и оградната мрежа. Тичаше като лудо из двора и заравяше глигите в земята. Пръхтеше страшно. За малко щеше да влезе в къщата. Уплаших се и се скрих у дома. През това време дойде кметът с пушката и с два изстрела го повали в двора. Аз съм на 79 години, такова чудо не ми се беше случвало – диво прасе да влезе в двора ми посред бял ден”, разказа жената.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *