Докато се наслаждава на любимото си блюдо – пилешки сърчица! Бъдещият собственик на ФК „Пирин“ Павел Белогур проучи историята на клуба, Ива Уорън позна баща си на една от снимките

Бъдещият собственик на ФК „Пирин“ – Благоевград Павел Белогур направи рекордно дълъг обяд, който продължи цял ден. Заедно с българския представител на „Емирейтс Фъндс Ексчейндж” ЕООД Ива Уорън в събота двамата отседнаха в емблематичното заведение „Дио Роза“ и попаднаха на една от най-невероятните фотосбирки, ежегодните календари, афиши и всичко останало, свързано с орлетата, което собственикът на заведението Димитър Орков успял да събере през последните 20 години. Американецът се оказа невероятно любознателен и настоя за подробно описание на всяка снимка и постер. В ролята на негов личен гид влязоха Д. Орков и съпругата му, които намериха с госта общ език, на който да се разбират превъзходно – руския. На една от снимките пък Ива Уорън позна татко си Димитър Дацев – футболист на „Ботев“ /Благоевград/ през 60-те години на миналия век, и с гордост сложи автограф под нея.

Емоционално изтощен от близката среща с миналото на футболния клуб, чиято собственост се надява да получи скоро, гостът поиска да обядва и с поднесените чинии домакините го сразиха окончателно. Американецът се прехласна пред българската скара и особено по шопската салата, но най-много възторжени възгласи отнесе чинията с пилешки сърчица. Оказа се, че бизнесменът бил техен отдавнашен фен, но в САЩ те никъде не се предлагали по заведенията, и когато желанието му да хапне пилешки сърчица ставало неистово, той пътувал километри до бразилски ресторант, за да си поръча.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *