Докато чака за пенсията, дупничанин коментира: Ако Бойко Борисов се оттегли, му давам и пенсията, и добавката си…

Опашки от пенсионери се извиха пред офисите на банки и банкомати в Дупница, за да си вземат пенсиите с надбавката от 50 лв., отпусната от правителството. Възрастните хора бяха седнали на пейка в градинката на центъра и коментираха оживено увеличението.

Бившият шофьор Йордан Ранов се кълнеше пред приятелите си: “Не му искам парите на Бойко. Ако подаде оставка, веднага му давам, и пенсията си от 610 лв., и 50-те лева, които ни даде. Да се маха! Десет години ни стигат управление на ГЕРБ. Не може да ме подкупи!”.

Един от приятелите му, който не пожела да се афишира, му каза в очите: “Лъжеш! Няма да му дадеш пенсията си. Защо я взе тогава и не върна допълнителните пари?”. А бившият шофьор му отговори, че Борисов все още не е подал оставка.

В разговора се включи и бившият техник на шевни машини Иван Стоянов: “За нас вече е късно, каквото и да се промени. Дано дойдат по-добри дни за внуците ни. С парите, отпуснати ни, ще ходим три дни в едно ресторантче на пазара, където е евтино и ще ги изядем и изпием, това е. Да се променят нещата към по-добро, животът на младите е труден. Ние получаваме по някой лев пенсия, ще преживеем с нея”.

Елтехникът Борис Николов зададе риторичен въпрос на приятелите си в спора: “Защо правителството се инати? Цял месец протестират под прозорците ми. Защо махнаха палатките в 4 часа сутринта, поне през деня да го направеха, но протестиращите щяха да се съберат и няма да им позволят. Слушах по радиото бившия премиер Иван Костов да казва, че Борисов не е трябвало да дава по 50 лв. на пенсионерите. Цели 30 г. различни политици глозгаха кокала и не го пускат, чудя се има ли какво още да се оглозга от народа и държавата!”, каза разпалено Борис Николов.

Докато течеше приятелският политически разговор на ситуацията в държавата, на няколко крачки от тях се виеше опашка от пенсионери на входа на Централна поща. Те не спазваха дистанция, бяха и без маски.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *