Доктор в Спешен център: Банди нападат и ограбват минувачите, синът ми не смее да излезе на улицата, тормозят го

Д-р Зорка Тодорова от Бобов дол, която е пенсионерка, но работи в Спешен център – Бобов дол, се оплака от агресия на група роми срещу сина й: “Синът ми има здравословен проблем и е обект на постоянен тормоз от банди от по 4-5 ромчета на възраст от 10-12 г. Не смее да излезе от вкъщи.

През 2011 г. му откраднаха пенсията от 260 лв., която получаваше тогава по болест. Подадох жалба в полицията, откриха крадците, но парите не ни върнаха. Едно от децата е син или внук на тартор на ромите в Бобов дол. В миньорския град се събират малолетни момчета на тумби и обират хора, крадат и от магазините, а полицията не може да се справи с тях. Синът ми Ясен е на 41 г. и има здравословен проблем. Щом излезе от апартамента на улицата, става обект на нападение от тези ромчета. Бият го, взимат му парите. Не зная вече към кого да се обърна за помощ. Намирам се в безизходица да се справя с проблема. Повече няма да търся полицията за помощ, защото и те не са в състояние да ни защитят.

Мъжът им почина преди около 1 г., и той беше претърпял инцидент с тумба циганчета. Седнал да отмори на една пейка, тъй като се задъхваше при движение, няколко ромчета му искали пари, той не им дал и те го бяха ритали. Не съм расист, но няма ли кой да се справи с тези банди в Бобов дол? Къде е държавата, къде са институциите, които са призвани да осигуряват реда?”, попита д-р З. Тодорова.

Тя е на 80 години, но е принудена да работи в Спешен център – Бобов дол, защото пенсията на сина й и нейната са малки, а изплаща кредит от 30 000 лв., който изтеглила преди няколко години и купила къща в дупнишкото с. Червен брег. Една година след като я купила, я обявила за продан, тъй като не може да погасява кредита.

Сега докторката не може да е спокойна и на работа, тъй като, докато тя спасява човешки животи, синът й е под заплаха заради агресията на бандата роми, които го тормозят, и нито една институция не прави дори опит да ги спре…

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *