Доматът в борбата с акнето! Регенерира кожата и потиска възпалението

Акнето е възпалително заболяване на кожата, което се лекува трудно и изисква време до пълното потушаване на симптомите. Дотогава обаче съществува риск от оставане на сериозни белези по кожата. При акнето мастните жлези произвеждат повече себум, който запушва порите и спомага за задържането на мъртвите клетки в тях. Това създава условия за възпаления, допълнителни инфекции и гнойни раздразнения.

Доматите идват на помощ!
Те са препълнени с антиоксиданти, които потискат възпалението по натурален начин. Богати са на естествени киселини и много витамини, които подхранват кожата и потискат растежа на бактерии.

Как да прилагате доматите при акне?

Директно прилагане
Нарежете няколко колелца домат и ги втрийте в кожата с кръгообразни движения. Оставете ги да подействат за 10 минути. Правете това промиване с домат всяка вечер върху почистена кожа. След това изплаквайте с хладка вода.

Маски с домат
Маските с домат са особено ефективни при тежко акне. Намачкайте или пасирайте един домат. Отстранете люспите. Необходима ви е пулпата на зеленчука. След като сте отстранили люспите, пасирайте още веднъж сърцевината на домата, докато се получи гъста каша. Нанасяйте върху измито лице и я оставяйте да подейства един час. Правете маската 3-4 пъти седмично.
Можете да обогатите маската с авокадо. Така ще подхраните с питателни мастни киселини, които овлажняват в дълбочина и реставрират уврежданията по кожата. Смесете 1 домат с 1/2 авокадо. Пасирайте сместа с пасатор до получаване на гъста смес. Нанесете с кръгообразни движения. Оставете да действа 15 минути и изплакнете. Правете маската също 3-4 пъти седмично.

Доматен сок с лимон
Ако искате да третирате само най-възпалените пъпки в локални зони, използвайте доматен сок. Изцедете сока от 1 домат и го смесете със сока от 1/2 пресен лимон. Нанасяйте сместа с памучен тампон върху пъпката и оставете да действа 10 минути. След това изплакнете с вода.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *