Домашен арест за шофьора на катафалка, блъснал и убил жена в Сапарева баня

Окръжният съд в Кюстендил остави без уважение искането на Окръжната прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”, по отношение на 30-годишния Радостин от Сапарева баня. Той е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост, при управление на МПС след употреба на наркотично вещество.

Съдът е взел по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение “домашен арест”, която следва да се изпълнява по адресната му регистрация в Сапарева баня и му указва, че няма право да променя и напуска адреса си без разрешение на съответния орган, съобщиха от съда.

Изпълнението на мярката ще контролира полицейското управление в Дупница. Определението подлежи на незабавно изпълнение, може да се обжалва и протестира пред САС в 3-дневен срок, считано от днес, допълниха от съда.

С постановление на Окръжната прокуратура, Радостин е привлечен като обвиняем за това, че в Сапарева баня, при управление на катафалка, е нарушил правилата за движение по пътищата, като движейки се назад не е проверил дали пътят зад него е свободен. По непредпазливост той е причинил смъртта на 64-годишна жена от гр. Банкя, която пресичала уличното пътно платно. Деянието пък е извършено след употреба на наркотично вещество- амфетамин, установено с техническо средство.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *