Домашен крем без яйца

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 мл прясно мляко
1/2 ч.ч. брашно
4/3 ч.ч. захар
50 гр. млечен шоколад
ядки по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Към 200 мл от прясното мляко прибавяте пресятото брашно и захарта. Бъркате докато се получи много гладка каша. Добавяте и останалото мляко и бъркате до хомогенизиране. Слагате сместа на котлона на много ниска степен (примерно 2-ра или 3-та) в зависимост от това колко силен е котлона ви. Бъркате постоянно, за да не загорят брашното и захарта. След около 10 минути сместа ще започне да се сгъстява. Добавяте начупения на парченца шоколад и бъркате до получаване на желаната гъстота. Може да декорирате с ядки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *