Домашен течен шоколад

Необходими продукти: 

250 г сухо мляко,

1 ч.ч. захар,

100 г краве масло,

4 с.л. неподсладено какао

Начин на приготвяне:

Сухото мляко се изсипва в купа и към него се добавя какаото. Разбърква се добре до получаване на хомогенна смес.

В тенджера се изсипва чаена чаша вода и захарта. Слага се на котлона на слаб огън. Когато захарта се разтопи, се добавя и маслото, след което се разбърква добре. Може да се ароматизира с ванилия.

След като маслото се разтопи, тенджерата се сваля от котлона. Добавят се сухо мляко и какао. Бърка се старателно, най-добре с тел за разбиране. За да стане още по-хубав, прецедете течния шоколад през цедка, за да се премахнат всички малко бучки и да стане той фин и нежен.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *