Домашен течен шоколад

Необходими продукти:

сухо мляко 250 грама

захар 1 чаена чаша

краве масло 100 грама

какао 4 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Изсипвате сухото мляко в купа и добавяте какаото. Разбърквате много добре, за да се разпредели какаото равномерно в сухото мляко. Изберете неподсладено какао. В тенджера изсипете една чаена чаша вода, добавете захарта и сложете тенджерата на котлона на слаб огън. След като захарта се разтопи добавете и маслото и разбъркайте.

След като маслото се разтопи свалете тенджерата на котлона и изсипете сместа от сухо мляко и какао. Бъркайте домашния течен шоколад много старателно, като е най-добре да използвате тел за разбиване. За да стане вашият домашен течен шоколад още по-гладък и нежен може да го прецедите през цедка, така ще премахнете и малките бучици.

Рецептата е за 4 порции

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *