Refan-728×90-July-2019

Домашна бобена салата

Необходими продукти:

480 г боб (от консерва)
1 гл. лук (кромид)
1 гл. лук (червен)
1 бр. зелена чушка (може и червена)
5 бр. кисели краставички
330 г лютеница (едросмляна, домашна)
черен пипер (на вкус)
сол (на вкус)
няколко стр. магданоз
1 бр. люта чушка (маринована)
3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:
Ползвайте сварен боб от консерва, много по удобно е и спестява време. Изсипете зърната в гевгир и ги измийте под течаща студена вода, след което отцедете. Сложете ги в дълбока купа, в която ще ви е удобно да разбъркате салатата.

Краставичките, чушката и двата вида лук нарежете на дребно. Може да сложите и печени червени чушки от буркан. Сложете зеленчуците при боба, овкусете със зехтин, черен пипер и малко сол.

Лютата чушка наситнете на дребно, ако не харесвате пикантния вкус, я пропуснете. Разбъркайте салатата внимателно с лъжица, като внимавате да не се раздробят бобените зърна.

Накрая поръсете с пресен магданоз и сервирайте добре охладена.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *