
Необходими продукти:
480 г боб (от консерва)
1 гл. лук (кромид)
1 гл. лук (червен)
1 бр. зелена чушка (може и червена)
5 бр. кисели краставички
330 г лютеница (едросмляна, домашна)
черен пипер (на вкус)
сол (на вкус)
няколко стр. магданоз
1 бр. люта чушка (маринована)
3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Ползвайте сварен боб от консерва, много по удобно е и спестява време. Изсипете зърната в гевгир и ги измийте под течаща студена вода, след което отцедете. Сложете ги в дълбока купа, в която ще ви е удобно да разбъркате салатата.
Краставичките, чушката и двата вида лук нарежете на дребно. Може да сложите и печени червени чушки от буркан. Сложете зеленчуците при боба, овкусете със зехтин, черен пипер и малко сол.
Лютата чушка наситнете на дребно, ако не харесвате пикантния вкус, я пропуснете. Разбъркайте салатата внимателно с лъжица, като внимавате да не се раздробят бобените зърна.
Накрая поръсете с пресен магданоз и сервирайте добре охладена.