Домашни бишкоти

Необходими продукти:
3 яйца

75 г. брашно

100 г. пудра захар

допълнително:
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:


Белтъците и жълтъците се разделят в два отделни сухи съда. Белтъците се разбиват на твърд сняг с половината от захарта, а жълтъците – на пухкав крем с останалата захар. Към този крем постепенно се прибавят разбитите белтъци и пресятото брашно с внимателно разбъркване до получаването на хомогенна гладка смес. Тази смес се пълни в пош и върху хартия за печене се шприцоват бишкотите. За да се получат еднакви, е хубаво да си разграфите хартията с молив от обратната страна. Не ги шприцовайте много нагъсто, защото се надуват леко и може да се залепят една за друга. Може да ги направите прави или с удебелени краища като осморки. След като всички бисквитки са шприцовани, се поръсват обилно с пудра захар. Изчаква се малко, около минутка, и се поръсва втори слой. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване и след като се извадят, отново се поръсват с пудра захар и се оставят да изстинат. Много са крехки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *