Домашни кашкавалки

Необходими продукти:

1 кг брашно

50 г масло

2 с.л. захар

2 ч.л. сол

500 мл прясно мляко – топло

50 г мая

2 бр. яйца

200 г сирене

100 г кашкавал

1 ч.л. чубрица

2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Маята и захарта се разтварят в топлото мляко. Оставя се да шупне. Брашното се пресява и се прибавят маслото, маята, солта и яйцата, чесънът се смачква. Замесва меко и еластично тесто. Тестото се покрива и се оставя да втаса за око 30 минути. Сиренето се натрошава, а кашкавалът се настъргва. Тестото се разточва на правоъгълник, кашкавалът и сиренето се разпределя и се поръсва чубрицата, по желание може да се нареже някакъв колбас. Навива се руло и се нарязва на филийки. Тавата се намазва с олио. Нареждат се с разреза нагоре. Покриват се и се оставят да втасат 30 минути. Намазват се жълтък и се поръсват с две 2 с.л. прясно мляко и стрита чубрица. Пекат се в предварително загрята фурна на 200С градуса за 15-20 минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *