
Необходими продукти:
1 кг брашно
Начин на приготвяне:
Маята и захарта се разтварят в топлото мляко. Оставя се да шупне. Брашното се пресява и се прибавят маслото, маята, солта и яйцата, чесънът се смачква. Замесва меко и еластично тесто. Тестото се покрива и се оставя да втаса за око 30 минути. Сиренето се натрошава, а кашкавалът се настъргва. Тестото се разточва на правоъгълник, кашкавалът и сиренето се разпределя и се поръсва чубрицата, по желание може да се нареже някакъв колбас. Навива се руло и се нарязва на филийки. Тавата се намазва с олио. Нареждат се с разреза нагоре. Покриват се и се оставят да втасат 30 минути. Намазват се жълтък и се поръсват с две 2 с.л. прясно мляко и стрита чубрица. Пекат се в предварително загрята фурна на 200С градуса за 15-20 минути.